სად შევიძინოთ?
Майка с бебе

Ура, първото зъбче
на моето бебе поникна!

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки – помага на Вашето бебе през периода на никнене на зъбките!

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки
Никнене на бебешки зъбки

Първите зъбки на моето бебе – как мога да помогна?

Ето ги най-после – първите зъбки на Вашето бебе. Но щастието може да бъде помрачено от неприятните симптоми. Бебето може да стане раздразнително и да плаче повече от обикновено,  апетитът му може да се влоши, сънят му да се наруши и да започне да слюноотделя извънредно много.

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки е специално разработен за намаляване на дискомфорта и болката, причинени от никненето на зъби при бебета. Той помага при никненето на зъбките на Вашето бебе и осигурява ефективно облекчение на неприятните симптоми като образува невидим филм. Този филм създава идеална влажна среда за възстановяването на възпалените тъкани. 

Помогнете на Вашето бебе в периода на никнене на зъбките с Анафтин® бебе гел.

Факти за никненето на бебешките зъбки

Вашето бебе е имало зъби още преди да се роди. Те просто са били скрити в челюстта. На възраст около 4 до 6 месеца, тези мънички зъбни пъпки се развиват в млечни зъби. Покрити от венците, те са все още защитени.

Научете повече
Бебе с родителите си
Бебе с чесалка за зъби

Специални грижи за моето бебе

Макар някои бебета изглежда изобщо да не усещат болка, за други никненето на зъбите е нещо неприятно и дори болезнено. Причината за това е, че на мястото, където пробива зъбчето, обикновено има неприятно усещане за тежест и напрежение в челюстните кости, тъй като засиленото кръвообращение и повишената съдова пропускливост могат да доведат до оток.

Научете повече

Облекчаване на болката и дискомфорта на моето бебе

За да направите процеса на никнене на зъбки по-лесен за Вашето бебе и да облекчите придружаващия дискомфорт, може да дадете на бебето да захапе предварително охладена в хладилника (пластмасова) лъжица или чесалка за зъби.

Научете повече
Плачещо бебе
Схематично представяне на покриването на зъбките с Анафтин® бебе гел

Образуване на защитен филм спрямо обезболяващи лекарства

При възрастните обезболяващите лекарства се използват за облекчаване на болката. Някои от тях имат специални форми, които са одобрени и за деца, и може да се използват при бебета с никнещи зъбки, когато нищо друго не помага. Независимо от това, доколкото е възможно трябва да се избягва употребата на тези лекарства, които оказват влияние върху чувствителната нервна система на бебето.

Научете повече

Кога трябва да се консултираме с педиатър?

Когато телесната температура достигне 38,5°C, повишената температура се задържи повече от 2 дни или Вашето дете постоянно плаче, трябва да се консултирате с Вашия педиатър.

Научете повече
Бебе в лекарския кабинет
Майка и бебе с никнещи зъбки

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки е биоадхезивен гел за уста. Гелът бързо образува невидим филм, който защитава венците от дискомфорт и болка. Натуралните му съставки помагат за намаление на болката и зачервяването в засегнатите зони.

Научете повече