სად შევიძინოთ?
Никнене на бебешки зъбки

Образуване на защитен филм спрямо обезболяващи лекарства

Обезболяващите лекарства са средства, използвани за облекчаване на болката. Те обаче могат да имат различни странични ефекти.

Схематично представяне на покриването на зъбките с Анафтин® бебе гел

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки намалява дискомфорта

При възрастните, обезболяващите лекарства се използват за облекчаване на болката. Някои от тях, като парацетамол и ибупрофен, имат специални форми, които са одобрени и за деца, и може да се използват при бебета с никнещи зъбки, когато нищо друго не помага. Затова, ако настина нищо друго не подейства, се свържете с Вашия педиатър, за да обсъдите дали това е удачен вариант.

Някои родители са склонни да използват локални обезболяващи гелове или разтвори, които се предлагат без лекарско предписание. Много от тези лекарствени средства съдържат бензокаин или лидокаин. Тези вещества могат да доведат до редки, но сериозни нарушения. Децата на възраст под 2 години изглежда са изложени на особен риск. Тъй като гелът може да бъде погълнат от бебето, регулаторни органи като FDA (Агенция по храните и лекарствата) в САЩ препоръчват тези гелове да не се използват при бебета с никнещи зъбки.

Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки не съдържа обезболяващи лекарства или алкохол. Специалните съставки в този гел бързо образуват защитен филм, който се задържа на повърхността на възпаления венец, успокоява го и така постига ефективно облекчение. Специално разработен апликатор позволява директно и хигиенично нанасяне върху засегнатите места. Гладките силиконови влакна нежно масажират венците. Това осигурява допълнително приятно облекчение на дискомфорта и болката.

Смеещо се бебе с първи зъбки

Новият Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки е специално разработен за намаляване на дискомфорта и болката, причинени от никненето на зъбки при бебета. Неговите естествени съставки помагат за намаляване на болката и зачервяването в засегнатите зони и осигуряват ефективно облекчение на неприятните симптоми.