სად შევიძინოთ?
Никнене на бебешки зъбки

Облекчаване на болката и дискомфорта на моето бебе

Как да улесните процеса на никнене на зъбки на Вашето бебе и да облекчите придружаващия дискомфорт?

Плачещо бебе

Децата с никнещи зъбки често плачат повече от обикновено

Дайте му да захапе предварително охладена в хладилника (пластмасова) лъжица или чесалка за зъби. Трябва обаче да избягвате охлаждането на тези предмети във фризер до минусови температури, тъй като могат да залепнат за устните или челюстта на бебето и да увредят кожата. Също така се уверете, че тези предмети са нетоксични.

Внимателно масажирайте венците и челюстта с възглавничките на пръстите. За облекчаване на дискомфорта можете да използвате и специални силиконови напръстници, които се предлагат в аптеките, или памучен тампон, напоен с чай от лайка. Меката силиконова четка на Анафтин® бебе гел при никнене на зъбки действа по този начин.

Специалните гелове за никнене на зъбки от аптеката, като Анафтин® бебе гел, може да са особено подходящи за Вашето дете. Анафтин® бебе гел облекчава болката, като покрива засегнатото място и не съдържа обезболяващи лекарства.

Поради повишеното слюноотделяне по време на никненето на зъбки, части от устата, врата и гърдите на бебето често са мокри, което може да доведе до дразнене и зачервяване на кожата. Употребата на лигавници или кърпи може да помогне за попиване на влагата и да запази кожата суха.